Coachen met honden

 

Honden laten altijd gedrag zien, tijdens een wandeling of tijdens een oefening, maar ook wanneer een sessie plaatsvindt aan tafel. Ze reageren op je intenties en op je emoties en zien als het ware direct je ‘binnenkant’, niet alleen maar je ‘buitenkant. En dit geven ze aan jou terug, eerlijk, puur en zonder waardeoordeel.


Door het gedrag van de hond te benoemen komt er vanzelf een reactie. Hierdoor ontstaan spontane gesprekken, die vaak leiden tot uitspraken met diepere lagen. Die diepere lagen kunnen bestaan uit herinneringen, verhalen of woorden waar een emotie aan zit. En een emotie is altijd het gevolg van een gedachte.
 

Coachen met honden biedt de deelnemer ruimte om zijn of haar overtuigingen bespreekbaar te maken en of hiermee te oefenen in een veilige context.Vanuit het inzicht wat hieruit volgt, kan de betekenis worden gewijzigd door anders te leren denken, oplossingsgericht, met gezond verstand en door eerlijk te zijn tegen jezelf.
 

Tijdens Coachen met de hond wordt gewerkt met Australian Labradoodles Zuss en Gijs. Uiteraard kunnen we in overleg ook werken met jouw eigen hond.


Coachen met honden wordt door Collin uitgevoerd.

Collin is als 'Coach met hond' opgenomen in het Animal Assisted Interventions Kwaliteitsregister (AKR) als Annimal Assisted Coach level 3 onder registratienummer 90200298.
Het AKR geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunende interventies.
Collin is geen honden gedragsdeskundige.

Ben je geïnteresseerd in Coachen met honden, neem dan contact op via het contactformulier.

Ga naar Core Values IndexGa naar Neurostimulatie