Core Values Index 

Core Values Index Professionals

Als Mental Coaches van MC Coaching zijn we gecertificeerd Core Values Index (CVI) Professionals.

De CVI is ontwikkeld door Taylor Protocols. 

 

Core Values Index

Wat is het?

De CVI geeft een waardevrij beeld van wie jij als mens in jouw aangeboren en onveranderlijke kern bent. Dit geeft waardevolle inzichten.  

Het is belangrijk om jouw eigen kern(waarden) te kennen. Het unieke samenspel van jouw kernwaarden bepaalt waar jij jouw energie uit haalt en in welke omgeving jij het best tot je recht komt.

De CVI is een revolutionaire psychometrische test die jouw (tijdelijke) persoonlijkheids- en gedragsfactoren omzeilt en daarmee jouw onveranderlijke motivatiefactoren en jouw invloed op de maatschappij onthult.

De CVI karakteriseert en kwantificeert wat Maslow en anderen noemen: “de onveranderbare en aangeboren natuur van een persoon, dat weergeeft waar en hoe deze persoon zijn of haar hoogste en meest productieve bijdrage kan leveren”. Met de CVI leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je deze beter kunt begrijpen. Je krijgt inzicht in hoe je jouw relaties thuis, op het werk en/of op school kunt verbeteren. 

Ook voor bedrijven is de CVI een waardevol instrument. Door medewerkers bewust te maken van hun eigen waarden en die van hun teamgenoten, kunnen ze beter begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Die vergroot niet alleen de onderlinge betrokkenheid, maar leidt ook tot een betere afstemming tussen medewerkers en de bedrijfscultuur.  Organisaties die CVI inzetten, kunnen hun teams beter samenstellen op basis van complementaire vaardigheden en waarden. Dit resulteert in een verhoogde teamproductiviteit en een verbeterde werksfeer.

Wil je meer over jezelf te weten komen, of wat jouw rol is binnen de organisatie waar je werkt, of hoe je het functioneren van teams kunt vergroten? De CVI is een krachtig instrument om je op weg te helpen

 

Betrouwbaarheid

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd. De CVI test heeft een betrouwbaarheid van 97,7% (over 10 jaar). Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar.

 

De CVI kunnen we o.a. inzetten bij:

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Loopbaantrajecten
 • Studieloopbaankeuze
 • Conflict- en relatietherapie
 • Re-integratietrajecten
 • Werving en selectie
 • De beste persoon voor de baan te vinden
 • Medewerkers productiever, meer bevlogen en gelukkiger te maken
 • Selectieprocessen te verbeteren
 • Teams en samenwerkingen te optimaliseren
 • In- door- en uitstroom trajecten beter te laten verlopen
 • Het beste managementteam te bouwen of het bestaande team te ontwikkelen

 

Hoe is bieden we de CVI aan.

De CVI is verkrijgbaar in drie vormen:

 • De gratis versie, met rapportage over jouw kernwaarden,
 • De volledige versie zonder persoonlijke toelichting, maar met rapportage over jouw kernwaarden en de onderlinge relaties tussen deze waarden. Aangevuld met inzicht over conflictstrategieën en hoe hiermee om te gaan.
 • De volledige versie met een persoonlijk toelichtingsgesprek van circa 1.5 uur. In dit gesprek bespreken we de scores van jouw kernwaarden en hoe je deze inzichten toe kunt passen in jouw leven, zodat jij het beste tot jouw recht komt. Dit is aanvullend op de uitgebreide rapportage.

De CVI is optioneel als ondersteunend instrument bij een Mental Coachingstraject, waarbij het CVI-gesprek, indien van toepassing, onderdeel wordt van het intakegesprek. We kunnen de CVI uiteraard ook losstaand inzetten.

De CVI wordt ingezet door zowel Martin als Collin. Vraag ons naar de mogelijkheden en tarieven.

Ben je geïnteresseerd in de Core Values Index, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Ga naar Coachen met hondenGa naar Neurostimulatie